بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، علی شریعتیمنش افزود: «منبع آب شهر قاین بهمنظور تامین آب آشامیدنی شهر قاین در سال 1342 احداث شده است. ارتفاع سازه آن 18 متر است. در بدنه منبع پنجرههایی برای تامین نور داخل تعبیه شده است. در قسمت شرقی سازه و در ارتفاع بالا، ورقهای فولادی مثلثی شکل جای داده شده که برای تعیین میزان آب موجود در منبع مورد استفاده قرار میگیرد.»
او ادامه داد: «منبع آب از چاهی که در فاصله 100 متری قرار داشته، آبگیری و به وسیله لولههای چدنی از مسیر میدان امام تا میدان شیرازی، به وسیله شیرهای آبی که در چهارراههای مسیر قرار داشته، مورد استفاده اهالی قرار میگرفته است.»
معاون میراثفرهنگی، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی گفت: «یکی از وظایف وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ثبت بناها و ساختمانهایی است که در دوره ورود صنعت به ایران با طرحهای نو و مصالح جدید ساخته شدهاند مانند پلها، کارخانجات، سدها، ایستگاههای قطار و نظایر آن، در همین راستا منبع آب شهر قاین که با سازه بتنی و جدید بهمنظور تامین آب آشامیدنی مردم ساخته شده در زمره میراث معماری صنعتی قرار گرفت.»
معاون میراثفرهنگی، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی همچنین از ثبت کوره آجرپزی هوفمان باختر شهر فردوس در فهرست میراث معماری صنعتی کشور خبر داد.
شریعتیمنش افزود: «این کوره در سال 1354 و در شهر فردوس ساخته شده است. ارتفاع آن 40 متر و محیط آن در سطح زمین 17 متر است.»
او ادامه داد: «کوره آجرپزی هوفمان باختر دارای آجرکاریهای زیبایی در بدنه است که کلمات یا الله و یا علی در آن دیده میشود.»
انتهای پیام/